De 6 belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een traagschuim kussen

De 6 belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een traagschuim kussen

Bij Viomani is het mogelijk om een duurzaam traagschuim kussen aan te schaffen. Een traagschuim kussen is een goede keuze als je vaak nek- en rugklachten hebt tijdens of na het slapen. In tegenstelling tot een normaal kussen, is een traagschuim kussen een stuk steviger en vormt deze beter naar je lichaamshouding. Daarmee biedt een traagschuim kussen een optimale ondersteuning tijdens je nachtrust. In dit artikel gaan we je stapsgewijs uitleggen waar een traagschuim kussen aan moet voldoen. 

Wat zijn de voordelen van een traagschuim kussen?

Een traagschuim kussen is een hele fijne manier om een goede nachtrust te krijgen. Deze kussens zijn ontworpen voor verschillende soorten slapers en bieden voor elke slaper de perfecte ondersteuning. Traagschuim kussens zijn gemaakt van visco-elastisch materiaal en kunnen worden gebruikt voor zowel zij- als rugslapers.

Het traagschuim kussen is tegenwoordig een van de meest populaire soorten kussens op de markt. Het is ontworpen om uw nek, hoofd en wervelkolom optimaal te ondersteunen en tegelijkertijd drukpunten te verminderen.

In het algemeen kent een traagschuim kussen veel voordelen. Vaak wordt zo’n kussen uit massief materiaal gemaakt, maar ook memory foam snippers worden vaak gebruikt. De verschillende voordelen van een traagschuim kussen zijn:

 • Vaak kan een traagschuim kussen in dikte worden aangepast door de memory foam snippers;
 • Het kussen is vormvast. Na maanden en jaren gebruik voelt het kussen nog steeds als vanouds aan;
 • Nek- en rugklachten kunnen worden verminderd;
 • Het geeft een optimale ondersteuning tijdens je nachtrust;
 • Een traagschuim kussen werkt drukverlagend voor je hoofd, nek, schouders en rug.

De techniek achter een traagschuim kussen

Slapen op traagschuim kussen is een heel andere ervaring dan slapen op een normaal soort kussen. Het materiaal neemt de vorm van je lichaam aan en geeft je de optimale ondersteuning, waardoor je makkelijker een comfortabele houding kunt aannemen. Traagschuim zorgt er ook voor dat alle drukpunten worden ontlast en je wervelkolom voldoende ruimte krijgt om zich goed uit te lijnen.

Traagschuim kussens zijn gemaakt van visco-elastisch materiaal, dat in staat is om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm na te zijn vervormd door gewicht of druk. Daarmee is een traagschuim kussen een ontzettend populair slaapproduct geworden. 

Bij Viomani kun je nu een traagschuim kussen 30 dagen vrijblijvend uitproberen. Zo loop je geen enkel risico als het kussen je toch niet bevalt. 


De 6 belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een traagschuim kussen

Wanneer jij een traagschuim kussen wilt aanschaffen, zijn er 6 belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder zullen wij de meest belangrijke benoemen:

 1. Het vulmateriaal moet elastisch zijn, zodat dit het beste aan je lichaam aanpast;
 2. Het kussen moet goed ventileren, zodat het zowel met koude als warme omstandigheden goed gebruikt kan worden;
 3. Een goed kussen moet de juiste hoogte bevatten. Door de juiste hoogte te hebben, wordt je nek ontlast en heeft je wervelkolom de juiste houding. Traagschuim kussens kun je zelf in hoogte verstellen;
 4. Het kussen moet hypoallergeen zijn en moet daarnaast ook bacteriën en schimmels weren;
 5. Het vulmateriaal van het kussen past zich naar je slaaphouding aan. Of je nou een zij- of rugslaper bent;
 6. Een goed slaap-merk heeft altijd de juiste garantievoorwaarden. Bijvoorbeeld een jaar lang garantie, gratis retourneren of een periode proefslapen. 

Welke soorten traagschuim kussens zijn er?

Het woord zegt het al: traagschuim kussens zijn gemaakt van traagschuim, ook wel ‘memory foam’ in het Engels. Deze kussens kun je via een aantal criteria van elkaar onderscheiden. 
 1. Je hebt traagschuim kussens met snippers, maar ook kussens die bestaan uit 1 materiaal van traagschuim.
 2. Er zijn kussens van traagschuim die specifiek gemaakt zijn voor rug- of zijslapers. En zelfs voor buikslapers. 
 3. Ook kun je kussens onderscheiden op temperatuur, ventilatie en elasticiteit. 

Dus ben jij op zoek naar een fijn, duurzaam en betaalbaar traagschuim kussen? Zoek dan niet verder. Je kunt bij Viomani.com 30 dagen vrijblijvend proefslapen. Bevalt het kussen je niet? Dan kan je het gewoon weer terugsturen. 

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart