De 5 beste ijsblokjes makers

De 5 beste ijsblokjes makers

Een ijsblokjesmaker. Superfijn om zelf je ijsblokjes te kunnen maken en niet afhankelijk te moeten zijn van de winkel. Binnen een paar uur heb jij genoeg ijsblokjes om jouw visite van een lekker verkoelend drankje te voorzien. Wat zijn nu eigenlijk de beste ijsblokjesmakers?

Wat is een ijsblokjes maker?

Een ijsblokjes maker is een bakje wat vaak gemaakt is van silicone of hard plastic wat je kunt vullen met water en in de vriezer kunt zetten om ijsblokjes te maken. Je hebt ze ook leuke gezellige verschillende vormen.

Zo zijn ze er niet alleen in de traditionele blokjes maar bijvoorbeeld ook in ballen of diamantvorm. Natuurlijk zijn er nog meer vormen maar het is onmogelijk om die hier allemaal te gaan benoemen. Hartstikke leuk natuurlijk! Zo brengt het ook wat leuks in je glas en heb je niet alleen maar de vierkante blokjes meer.

Hoe werkt een ijsblokjes maker?

Een ijsblokjes maker werkt super eenvoudig. Je hoeft hem alleen maar te vullen met water, af te sluiten met een deksel en in de vriezer te zetten. Een paar uur later heb jij je eerste partij met ijsblokjes al klaar. Je kunt ze direct weer vullen met water om een nieuwe partij te maken.

Je kunt de ijsblokjes die klaar zijn eventueel in een ijsemmer of een bakje bewaren zodat je meteen weer nieuwe kunt maken en jij zo een leuk voorraadje op kunt bouwen. Altijd handig en zo sla jij niet met je handen op een lege plek.

Hoe kan ijsblokjes worden gemaakt met een ijsblokjes maker?

Door er water in te doen kun je gemakkelijk ijsblokjes maken. Je kunt de ijsblokjes maker ook gebruiken voor andere dingen in te doen die je moet bevriezen.

Denk bijvoorbeeld eens aan porties vleesjus of een fruithapje voor de kleine. Handig om mee te nemen als je eens op visite gaat of een dagje weg wil gaan. Deze kun je dan heel erg makkelijk per blokje laten ontdooien. Ook worden er wel eens blokjes met sap gemaakt zodat ze goed koud zijn.

De 5 beste ijsblokjesmakers

1

Ijsblokjes maker met deksel. BPA vrij en met silicone bodem.

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit ijsblokjesmaker

Deze silicone ijsblokjesmaker worden per stuk geleverd. Je kunt per maker 14 ijsblokjes maken. De houder heeft een deksel zodat je hem netjes af kun sluiten. Doordat de onderkant flexibel is kan je hem makkelijk buigen om de ijsblokjes uit de vorm te krijgen..

Voordelen
 • Ijsklontjes zijn makkelijk te verwijderen, door afneembare deksel zijn ze stapelbaar.
Nadelen
 • Geen
2

Home Garden Fun ijsblokjesvorm

8.7Expert Score
Snelle ijsblokjesmachine

Deze ijsblokjes maker voor 14 ijsblokjes is makkelijk te gebruiken. De maker heeft een deksel zodat het water er niet overheen kan klotsen. Door de siliconen onderkant zijn de blokjes makkelijk uit de houder te drukken. Ze zijn er in verschillende kleuren. Niet alleen voor ijsblokjes te gebruiken maar natuurlijk ook voor het invriezen van sapjes of smoothies.

Voordelen
 • Makkelijk te verwijderen ijsklontjes
 • Afneembare deskel
 • Ook geschikt voor voedsel
Nadelen
 • Geen
3

Icebreaker pop ijsblokjes tray

8.9Expert Score
Kan veel ijsblokjes gemakkelijk maken

Deze handige ijsblokjes maker is net even anders dan de meeste ijsblokjes makers. Met deze maker kun je op een unieke manier ijsblokjes maken. Per keer kan je 18 blokjes maken. Je hoeft alleen de hendels die aan de zijkanten zitten maar van elkaar af te trekken en je kunt het ijs binnenin scheiden.

Buiten de vriezer blijven de ijsblokjes die erin zitten tot wel 3 uur bevroren. De lucht en waterdicht afgesloten tray zorgt ervoor dat er geen rare smaken aan je ijsblokjes komen. De Icebreaker Pop is makkelijk schoon te maken. Alle delen kunnen met gemak in de vaatwasmachine. Het product is vrij van BPA.

Voordelen
 • Vrij van BPA
 • Geheel afsluitbaar
 • Buiten de vriezer nog 3 uur lang bevroren
 • Ijs serveren zonder aan te raken
Nadelen
 • Geen gevonden
4

Ice Ball Maker voor 6 ronde ijsblokjes.

8.6Expert Score
Geweldige ijsblokjesmaker

Met deze ijsblokjes maker maak je nu eens geen vierkante maar ronde ijsblokjes. Staat extra leuk in jouw glas met dat overheerlijk drankje. De ijsballen zijn lekker groot en kunnen per 6 gemaakt worden. Doordat ze rond zijn smelten ze langzamer. De silicone vorm zorgt ervoor dat de ijsballen makkelijk te verwijderen zijn. De silicone vorm is goedgekeurd volgens de normen van FDA. Ze bevatten geen BPA en de vormen scheuren niet.

Voordelen
 • levensduur garantie van 100%
 • Perfecte ronde maat
 • Door de vorm smelt ijs langzamer
Nadelen
 • Geen
5

Siliconen ijsklontjes diamanten vorm maker

8Expert Score
Diamanten ijsblokjesmaker

Deze aparte vorm van ijsblokjes zie je niet snel ergens anders. De diamanten zijn een hartstikke leuk effect in jouw koude drankje. Heb jij al eens iemand zien sparkelen bij het zien van deze diamantvormige ijsblokjes? Ze kunnen per 4 gemaakt worden. Doordat de vorm gemaakt is van silicone zijn de ijsblokken gemakkelijk uit de vorm te verwijderen en meteen weer klaar voor hergebruik. Je kunt ze dus constant blijven vullen met water om zo een flinke partij diamanten ijsklontjes op voorraad te maken.

Voordelen
 • Smelt langzaam door zijn grote ontwerp
 • Die diamantvormige ijsklontjes zijn gemakkelijk te verwijderen
Nadelen
 • Geen nadelen gevonden

We hebben nu een aantal ijsblokjesvormen met je besproken. Ze doen allemaal hetzelfde werk dus heel veel verschil is er niet tussen. Express hebben we ook voor vormen gekozen die niet simpel vierkant zijn maar ook rond of een diamantvorm hebben zodat je ziet dat er ook andere dingen mogelijk zijn. Je kunt dus ook heel makkelijk andere dingen invriezen.

Wat ook enorm leuk is met bijvoorbeeld de diamantvormige ijsblokjesvorm is om er waterijsjes van te maken op een verjaardagpartijtje. Zo heb je iets heel speciaals wat niet veel andere mensen zullen hebben en jouw kind zal enorm verrast zijn!

De meeste vormen zijn ook perfect te gebruiken voor het invriezen van bijvoorbeeld babyhapjes, sauzen of jus. Superhandig dus en een echt musthave voor in jouw vriezer zodat jij nooit meer misgrijpt wanneer jij jouw drankjes of dat van je visite wil koelen met ijsblokjes.

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart