Hoe maak je ijs? Stap voor stap uitgelegd

Hoe maak je ijs? Stap voor stap uitgelegd

IJs maken dat kan je op verschillende manieren. Je kunt het met en zonder ijsmachine doen. Waarom zou je zelf ijs maken? Nou eigenlijk heel simpel, omdat het veel lekkerder is!

Wat is ijs?

Daar is het antwoord heel erg simpel op. IJs is bevroren water. Maar natuurlijk weet iedereen dat het niet zomaar bevroren water kan zijn maar ook een heerlijke verkoelende lekkernij.

Hoe maak je ijs?

IJs dat kan je op diverse verschillende manieren maken. Het is ook maar net wat voor ijs dat je wilt. Een heerlijk verkoelend waterijsje op fruitsap ijsje kunt je maken op de volgende manier.

 1. Maak een kan siroop met daarin nu wat meer siroop dan dat je zou doen als dat je het zou drinken.
 2. Pak siliconen of plastic vormpjes waar je de siroop in kunt gieten en zet het geheel in de vriezer.
 3. Na een paar uur heb je een heerlijk verkoelend waterijsje. Je kunt dit eventueel ook doen met vruchtensap of fruit wat je volledig hebt gepureerd. Het makkelijke is dat je met deze vorm van ijsjes maken eigenlijk alle kanten op kunt.

Dit is natuurlijk de meest simpele manier om een ijsje te maken en er is zeker nog een andere manier. Dit kun je doen met of zonder gebruik van een ijsmachine. Ervan uit gaande dat niet iedereen een ijsmachine heeft bespreken wij hier de manier zonder ijsmachine.

We gaan een overheerlijk sorbetijs maken naar eigen smaak. De basis hiervan is fruit. Je kunt daar verschillende soorten fruit voor gebruiken. Laten wij voor dit heerlijke ijs uitgaan van frambozen maar dit is ook met andere fruitsoorten heel goed te doen. Je hebt dan de volgende ingrediënten nodig. Dit is gebaseerd op ijs voor ongeveer 2 tot 3 personen.

Wil jij voor meer personen maken dan verdubbel je gewoon de hoeveelheden. Je kunt het wat langer bewaren dus het is niet erg als er wat overblijft van het sorbetijs al denken wij dat wanneer je dit hebt geproefd dat er weinig over zal blijven van dit ijs wat je heel makkelijk zelf hebt kunnen maken.

 • 500 gram fruit
 • 250 milliliter water
 • 125 gram suiker
 1. Je pureert het fruit en haalt het door een zeef.
 2. Doe de suiker met het water in een pannetje en verwarm het totdat de suiker is opgelost.
 3. Laat nu de suikersiroop afkoelen in een koude bak. Zet deze bak in koud water of in een ander bak met ijskontjes.
 4. Voeg de siroop bij het fruit wat je hebt gepureerd.
 5. Laat nu alles goed afkoelen in de koelkast. Wanneer je niet in het bezit bent van een ijsmachine doe het dan in een platte bak en zet het in de vriezer
 6. Schep om de 30 minuten het ijs om. Dit doe je 4 keer.
 7. Mocht bij de vierde keer niet goed van structuur zijn dan kan je het nog even in een mixer doen om het ijs glad te maken.
 8. Zet het ijs voor nog minimaal 2 uur terug in de vriezer.
 9. Et voilà! Je hebt zelf je eigen sorbetijs gemaakt!

Om het helemaal af te maken schep je het ijs in een mooi hoog glas en doe je er nog wat stukjes vers fruit bij. Nog wat vers geklopte slagroom erbovenop en smullen maar! Zeker weten dat je nooit meer anders wilt! Het is dan misschien wel veel werk maar je hebt nu wel ijs zonder toevoegingen en in de smaak die jij lekker vindt! Je kunt wat smaken betreft hiermee eindeloos variëren. Eet smakelijk!

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart