Betonnen hanglamp

Betonnen hanglamp

Hanglamp van beton voor ieder interieur

Wanneer je binnen een industrieel of landelijk interieur op zoek bent naar een uniek en robuust element, dan is een betonnen hanglamp hiervoor bij uitstek geschikt. Waar een industrieel interieur zichzelf kenmerkt door de robuuste vormen en grove objecten, is een betonnen hanglamp de perfect toevoeging. Niet alleen optisch gezien, maar ook vanuit praktisch oogpunt. Houd er daarbij wel rekening mee dat de positionering van de hanglamp onder andere bepalend is voor de uiteindelijke uitstraling. Het voordeel van deze hanglampen, is dat ze praktisch in iedere interieurstijl kunnen worden ingepast.

Verschillende soorten hanglampen van beton

Betonnen hanglampen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld één grote hanglamp voor boven je eettafel, maar ook voor meerdere kleinere lampen. Vooral voor een wat meer speelse look, is een betonnen hanglamp bestaande uit meerdere lichtbronnen een absolute aanrader. De trend van dit moment is de hanglamp met halfronde betonnen kap. Deze is overal eenvoudig te plaatsen en verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kun je kiezen voor meerdere hanglampen gebundeld aan bijvoorbeeld een houten balk, maar ook afzonderlijk van elkaar met een robuuste kabel vanuit het plafond.

De juiste lichtbron voor in je betonnen hanglampen

De decoratieve toevoeging van betonnen hanglampen gaat natuurlijk verder dan alleen het uiterlijk. Ook de keuze van de lichtbron zelf is mede bepalend voor de uiteindelijk sfeer van de lamp. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een te felle lichtbron niet prettig is, maar ook een te softe niet altijd even praktisch is. Belangrijk is dus om de keuze af te stemmen op het gebruik. Zo mag je voor boven de eettafel gerust een wat fellere lichtbron kiezen. Echter is het wel aan te raden om te kiezen voor een dimbare lamp. Waar we onze keuken en dus ook eettafel steeds vaker gebruik voor verschillende doeleinden, is een avond borrelen met vrienden natuurlijk vele malen gezelliger met een dimbare lichtbron.

Filament lichtbronnen

Met een filament lichtbron, zorg je ervoor dat juist het vintage karakter van de betonnen hanglamp wordt benadrukt.

Wit glas

Kies je voor een lichtbron gemaakt van wit glas, dan zorg je voor juist een moderne uitstraling.

Kopspiegellampen

Kopspiegellampen zijn perfect voor het indirect verzorgen van een verlichtingseffect. 

Zoals je kunt zien ze er veel mogelijkheden en is de keuze voor de uiteindelijke lichtbron vaak nog belangrijker, dan alleen de keuze voor de hanglamp zelf. Een te felle lamp zorgt namelijk niet per definitie voor meer sfeer, iets waar een wat warmere lamp natuurlijk wel aan bijdraagt.

Shop jouw favoriete hanglamp van beton online

Tegenwoordig shoppen we echt alles online. Dus waarom niet een nieuwe hanglamp van beton? Met een uitgebreid assortiment, is er altijd wel een hanglamp te vinden die volledig aansluit bij wat je zoekt. Wel is het belangrijk om voor jezelf vooraf te bepalen voor welke ruimte je een lamp zoekt, zodat je rekening kunt houden in het maken van je uiteindelijke keuze. Op het moment dat je dit doet, is het vinden van een geschikte betonnen hanglamp geen enkele uitdaging meer!

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart