De 3 beste shot dispensers

De 3 beste shot dispensers

Shot dispensers zag je vroeger eigenlijk alleen maar in een café. Voor thuisgebruik was er niet makkelijk aan te komen, maar daar is inmiddels wel verandering in gekomen. Ook thuis kan je ze tegenwoordig met gemak hebben. Maar wat is nu eigenlijk een shot dispenser en waar dienen ze voor?

Wat is een shot dispenser?

Een shot dispenser is een houder waar jij je fles met drank in kan zetten. Een shot dispenser zorgt ervoor dat je meestal dezelfde verhoudingen hebt wanneer je een drankje maakt. Vaak worden shot dispensers gebruikt voor drankjes die je kan mixen. Denk bijvoorbeeld aan Bacardi, Vieux, Wodka en dergelijke dranken. Supermakkelijk om op deze manier elke keer dezelfde mengverhouding te hebben.

Hoe werkt een shot dispenser?

Een dispenser werkt door middel van een soort drukmechanisme. Wanneer jij je fles drank ondersteboven in de dispenser hangt, kan je daarna met je glas tegen (vaak) het kruis aandrukken waardoor er ongeveer een 45 ml drank in je glas terecht komt. Op die manier heb je als je wilt mixen met bijvoorbeeld cola altijd dezelfde hoeveelheid. Natuurlijk kun je ook kiezen voor 2 shots, maar dat is maar net hoe sterk jij je drankje wil hebben. Het is niet zo dat het alleen maar bedoeld is voor Bacardi.

Er kunnen vanzelfsprekend ook andere drankjes aan de dispenser gehangen worden. Op deze manier wordt ook vaak Whisky geschonken. Dit zodat je altijd een mooie verhouding hebt. Je hebt ook een shot dispenser waar je een bepaald aantal glaasjes in kunt zetten en waar je het shotje via de trechter inschenkt. Deze is erg leuk om te gebruiken met een clubje vrienden. Meestal is het maximaal aantal te vullen glaasjes tegelijkertijd zes.

Wat voor shots kunnen in een dispenser?

Er kunnen verschillende shots in een dispenser. Meestal wordt ervoor gekozen om er shots in te doen die vermengd gaan worden met een andere drank. Denk aan Wodka, wat dan vermengd wordt met bijvoorbeeld Jus D’orange of 7up, Bacardi om een heerlijke Bacardi – Cola te maken, Pisang Ambon om die te mengen met wederom Jus D’orange en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van drankjes die je in een shot dispenser kunt hangen. Whisky wordt er ook wel eens in gedaan. Het zijn dus vaak de sterkere dranken die

De 3 beste shot dispensers

Er zijn verschillende soorten shotdispensers en daarom hebben wij drie verschillende voor jou op een rijtje gezet. Deze zijn gewoon via bol.com te vinden en om het jou makkelijk te maken zetten we er meteen een linkje bij zodat jij hem makkelijk kunt bestellen.

1

Shot fontein inclusief 6 shot glaasjes

9.1Expert Score
Shotdispensen van goed materiaal

Deze geweldige shotfontein biedt ruimte aan zes shotglaasjes. Ideaal wanneer je samen met een groep vrienden bent en jullie met zijn allen zin hebben in een lekker shotje. Je hoeft ze niet alle zes tegelijk te vullen want je krijgt er lek plugjes bij zodat je niet per se alla glaasjes hoeft te vullen.

Deze shotdispenser werkt heel gemakkelijk. Je zet de glaasjes op de plek, vult de trechter met jullie favoriete drankje en alle glaasjes worden op een gelijkmatige manier gevuld. Als ze vol zijn kun je in 1 beweging de glaasjes naar je vrienden verplaatsen zodat jullie lekker kunnen shotten!

Voordelen
 • Gemakkelijk en snel
 • Tot zes glazen tegelijkertijd
 • Makkelijk schoon te maken
Nadelen
 • Geen
2

Shot dispenser Mancave decoratie voor 6 flessen

8.5Expert Score
Gemakkelijk te gebruiken

Deze shotdispenser wordt samen met een barmat geleverd. Reuze makkelijk die mat tegen het eventuele lekken. Gewoon even onder de kraan afspoelen en je kunt de mat weer schoon neerleggen. De shot dispenser kan je makkelijk aan de muur bevestigen en bied ruimte aan zes flessen die je erin kunt hangen. Als je nu een heerlijk cocktail wilt maken dan staat eigenlijk niets je meer in de weg!

Er kunnen flessen in met een maximale inhoud van 1 liter en per shot krijg je ongeveer 30ml in je glas geschonken. Deze dispenser is gemaakt van zeer hoogwaardig materiaal zodat hij ook lang mee zal gaan. Hij is gemakkelijk aan de muur te monteren zodat jij er jouw flessen in kunt hangen. Super om te gebruiken met feestjes!

Voordelen
 • Biedt ruimte tot zes flessen
 • Goede kwaliteit materiaal
 • Inclusief handige barmat
Nadelen
 • Vaste locatie
3

Tectake Shot dispenser voor 4 flessen

8.9Expert Score
Kan veel shots gemakkelijk vullen

Een mooie zilverkleurige carrousel om vier flessen van jouw favoriete drankje in te doen. Er kunnen vier flessen met en verschillende afmeting in vastgeklemd worden met een inhoud van tussen de 0,7 en 1 liter. Wanneer je jouw shot glaasje onder de dispenser houdt krijg je ongeveer 40 milliliter ingeschonken.

Omdat de flessen in een standaard staan die je makkelijk op tafel kunt zetten kan je hem overal gebruiken waar je maar wilt. Helemaal top natuurlijk wanneer jij een tuinfeest geeft en je met je vrienden lekker aan de barbecue bent in je tuin. Je hoeft dan niet elke keer naar binnen te lopen maar je zet gewoon deze handige shotjes dispenser op tafel zodat jouw gasten zichzelf kunnen voorzien van een heerlijk drankje. Wanneer je dit in combinatie doet met een handige ijsemmer gevuld met ijs dan ben je helemaal klaar om ervoor te gaan.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Geheel afsluitbaar
 • Vele shotjes tegelijk maken
Nadelen
 • Geen gevonden

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus nogal wat verschillende shotjes dispensers maar doen ze allemaal zo goed als hetzelfde en dat is jou en je vrienden voorzien van een heerlijk drankje. Of het nu is om je mancave helemaal klaar te maken of gewoon voor een gezellig feestje.

Met deze shotjes dispenser heb je geen geknoei en altijd de juiste hoeveelheid in je glas om een heerlijke cocktail van te maken. Heb jij de agenda al klaar gelegd om een feestje te plannen of laat dat nog even op zich wachten tot je dat gaat doen? Je weet nu in ieder geval welke je snel moet bestellen zodat jij hem bij het volgende feestje kunt gebruiken.

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart