De 3 beste ijskoelers

De 3 beste ijskoelers

Een ijskoeler is superhandig om te hebben wanneer je lekker buiten op je terras zit en niet elke keer naar binnen wil lopen om die heerlijke fles wijn op te halen of een ander koud drankje. Wanneer je gebruik maakt van een ijskoeler heb je toch altijd een lekker koud drankje bij de hand.

Wat is een ijskoeler?

Een ijskoeler is een soort van groot glas waarin je een fles kunt zetten die heerlijk koud blijft. Ze zijn er ook in de vorm van een soort emmer waarin je dan ijsblokjes doet en daarin weer je fles met limonade, wijn of gewoon lekker je biertje. Je kunt er eigenlijk gewoon alles inzetten wat jij lekker koud wilt houden. Een ijskoeler is makkelijk te verplaatsen, gaat niet op stroom, en is op die manier ook heel gemakkelijk buiten te gebruiken.

De meeste ijskoelers zijn geschikt voor 1 fles maar je hebt er ook wel die groter zijn. Hartstikke handig natuurlijk wanneer je met wat meer mensen bent en er verschillende drankjes koud gehouden moeten worden. Al is dat ook eenvoudig op te lossen door er gewoon meerdere op tafel neer te zetten. Door het materiaal waaruit het is gemaakt blijft het voor een langere tijd de temperatuur vasthouden en is je drankje ook voor een langere tijd lekker koud. Dat is natuurlijk superfijn!

Hoe werkt een ijskoeler precies?

Een ijskoeler is vaak dubbelwandig. Je kunt het zien als een vaak metalen groot glas met een dubbele wand. Deze is zodanig geïsoleerd dat hij de kou van de al gekoelde fles goed vasthoudt. Je kunt er bijvoorbeeld een fles wijn in zetten die je vooraf gekoeld hebt in de koelkast. Metaal houdt de temperatuur lang vast en zo houdt het dus ook je fles wijn of ander drankje heerlijk koud.

Soms zijn ze ook van kunststof of glas gemaakt. Het design van een ijskoeler is veelal hetzelfde en zal dan ook op geen enkele tafel misstaan. Er zijn ook ijskoelers die je kunt vullen met ijsblokjes waardoor dan je fles lekker koud blijft.

Het nadeel hiervan is, is dat je fles dan wel nat gaat worden van het ijs wat in de ijskoeler zit, het voordeel is dat je zo nu een dan een ijsklontje eruit kan pikken om bij in je drankje te gooien als je dat lekker vindt. Ook voor de ijskoeler die je moet vullen met ijsblokjes geld dat het design eigenlijk van allemaal zo goed als hetzelfde is. Vaak zijn ook deze gemaakt van ijzer omdat dit de kou goed vasthoudt.

Hoe kies je een goede ijskoeler?

Een goede ijskoeler kies je aan de hand van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Ijzer zoals bijvoorbeeld RVS geleid zowel warmte als kou heel erg goed. De meeste ijskoelers zijn dan ook gemaakt van dit materiaal. Ook is de hoogte en de diameter erg belangrijk.

Het is natuurlijk wel zo handig dat je fles wijn of je andere drankje wat je graag koel wilt houden er goed inpast. Een ijskoeler is waterdicht zodat het condens wat van de fles afkomt goed opgevangen wordt. Je hoeft nadien dus de koeler alleen maar even leeg te gooien en droog te maken.

De 3 beste ijskoelers

1

Cadeauset – 4 witte onbreekbare champagneglazen met ijskoeler

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit ijskoeler inclusief glazen

Deze mooie witte set is reuzehandig. Er is genoeg ruimte voor een goede fles wijn om deze in de koeler te zetten. Zowel de ijskoeler als de glazen zijn gemaakt van een onbreekbaar materiaal. Zo kun je er jarenlang plezier van hebben. De ijskoeler heeft een hoogte van 23 centimeter en een diameter van 20 centimeter. De glazen en de ijskoeler zijn vaatwasmachinebestendig dus super makkelijk schoon te houden.

Voordelen
 • Vaatwasser bestendig
 • Inclusief glazen
Nadelen
 • Geen
2

APS-Germany 36032 sneller ijskoeler glazen fles

8.7Expert Score
Prachtige transparante ijskoeler

Deze handige glazen ijskoeler is een transparante hoge koeler. Je kunt hier met gemak een fles in kwijt. Met zijn 23 centimeter hoogte en 11,5 centimeter doorsnee houdt hij de al voor gekoelde fles heerlijk koud. Zijn eigentijdse uitstraling zal op geen enkele tafel misstaan. Deze koeler is niet geschikt om direct in te vriezen. Het glas houdt de koelte van de fles die er vooraf gekoeld in staat goed vast. Zo kan jij heerlijk genieten van een koele versnapering.

Voordelen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Prachtig design
Nadelen
 • Geen
3

Blomus EASY glazen fles snelle ijskoeler

8.9Expert Score
Standaard ijskoeler

Deze uit RVS vervaardigde ijskoeler van het merk Blomus is een goede koeler die met gemak je fles wijn, bier of water lekker koud houdt. Deze koeler kan je eerst even in de vriezer leggen zodat hij al lekker koud is en jij je vooraf gekoelde drankje nog langer op een heerlijke koude temperatuur kunt houden. De koeler is gemakkelijk schoon te houden. Hij kan in de vaatwasser.

De koeler is licht van gewicht en zal op geen enkele tafel misstaan. Je kunt van deze ijskoeler jarenlang plezier hebben. Wat is het toch heerlijk om na een lange werkdag nog even in de tuin of op je terras te genieten van een koud drankje wat heerlijk koud blijft in deze koeler. Je hoeft niet elke keer op te staan om naar de koelkast te lopen.

Voordelen
 • RVS hoge kwaliteit materiaal
Nadelen
 • Geen gevonden

We hebben nu een aantal ijskoelers besproken met jou die geschikt zijn om 1 fles in te zetten en geen gebruik maakt van ijsklontjes maar zoals eerder beschreven zijn ze er ook waarin je eerst een lading ijsklontjes moet doen. Het is maar net wat je zelf graag wilt hebben. De werking ervan is net zo goed als van de eerder genoemde ijskoelers.

Vaak zijn de ijskoelers die je moet vullen met ijsblokjes wat groter en dus ook geschikt om er meerdere flessen of blikjes in te zetten. Het is in ieder geval zo dat ze allemaal hetzelfde doel hebben en dat is jouw drankje heerlijk koud houden zodat jij er samen met je vrienden lekker van kunt gaan genieten na een hele drukke dag. Een ijskoeler in huis hebben is dus geen overbodige luxe. Weet jij al welke je nu gaat halen of heb je nog niet helemaal jouw keuze hierin kunnen maken?

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart