De beste ijsemmers

De beste ijsemmers

Ijsemmers, een simpel artikel en of je er nu per se een nodig hebt dat is natuurlijk helemaal aan jouzelf, maar wij zouden toch niet meer zonder willen! Weet je wel hoe handig het is om een ijsemmer te hebben en niet elke keer naar de vriezer te moeten lopen om ijsblokjes te pakken?

Wat is een ijsemmer?

Een ijsemmer is zoals het er eigenlijk al staat. Een emmer waarin je ijs kunt doen. Simpel uitgelegd he? Wil je er nog wat meer over weten dan moet je zeker even verder lezen. Een ijsemmer is reuzehandig wanneer jij lekker in je tuin of op je balkonnetje zit en jij niet elke keer naar binnen wil lopen om een paar ijsblokjes te pakken om in je drankje te doen. Als je ze gewoon in een ijsemmer doet dan kan je het namelijk zo met je meenemen en kan jij rustig blijven zitten.

Hoe gebruik je een ijsemmer?

Een ijsemmer is geschikt om er ijsblokjes in te bewaren die je dan met behulp van een tang in je drankje kunt doen. Hartstikke makkelijk zo een tang, dan krijg jij niet van die koude vingers en met een tang gebeurt het op een hygiënische manier.

Vaak is de ijsemmer gemaakt van ijzer omdat dit de kou goed vasthoudt. Tegenwoordig zijn er ook versies die van kunststof zijn. Het merendeel van de ijsemmers is voorzien van een tang zodat je de ijsblokjes op een hygiënische wijze uit de emmer kunt halen.

Waarom een ijsemmer?

In een ijsemmer kan je een voorraadje ijsblokjes doen die je dan overal neer kunt zetten waar de ijsemmer nodig is. Handig wanneer je een leuk feestje hebt en je niet elke keer de vriezer in wilt duiken om ijsklontjes te pakken.

Je hoeft je nu niet druk te maken of dat iemand nu wel of geen ijs in zijn of haar drankje wilde hebben want de gasten kunnen dat gewoon zelf doen. Lekker makkelijk toch? De meeste ijsemmers hebben onderin de emmer een zeef liggen zodat de ijsblokjes niet in water komen te liggen. Dit zou namelijk het smeltproces versnellen en dat wil je natuurlijk niet. Je wil juist dat de ijsblokjes lang hard blijven.

De 3 beste ijsemmers

Wij hebben er weer een paar voor je opgezocht om jou het verschil te laten zien wat betreft de ijsemmers die er zijn. Heel erg veel verschil zit er niet tussen. De meeste zijn wel hetzelfde. Ze hebben in ieder geval allemaal hetzelfde doel en dat is ijsblokjes zo lang mogelijk bevroren houden.

1

Haushalt ijsemmer met deksel en tang

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit ijsemmer

Met zijn 20 centimeter hoogte is deze ijsemmer niet heel erg groot maar groot genoeg om een klein voorraadje ijsblokjes te kunnen herbergen. De emmer is gemaakt van roestvrijstaal. In de ijsemmer zit een afdruipzeef zodat de ijsblokjes niet in het water komen te liggen waardoor ze sneller zouden gaan smelten. De wand van de ijsemmer is ongeveer 0,6 millimeter dik.
Je kunt de ijsemmer van tevoren even in de vriezer leggen zodat hij al lekker koud is wanneer jij de ijsblokjes erin doet. Bij de ijsemmer wordt een handige tang geleverd waarmee jij de ijsblokjes makkelijk kunt pakken en in je glas kunt doen. De tang is handig op te bergen in de deksel van de ijsemmer.

Voordelen
 • Ijsemmer van hoge kwaliteit
Nadelen
 • Geen
2

Quvio ijsemmer met tang en deksel

8.7Expert Score
Normale maar betrouwbare ijsemmer

Een fraai vormgegeven ijsemmer met een handige tang om je ijsklontjes in je glas te gooien. Deze ijsemmer is tevens voorzien van een deksel. De hoogte en tevens ook de diameter van deze ijsemmer zijn 14 centimeter. Lekker veel ruimte voor verkoelende ijsblokjes dus. Handig op tafel te zetten tijdens een feestje.

Deze ijsemmer is ook perfect te gebruiken als wijnkoeler of champagnekoeler. De emmer kan je in de vriezer doen dus is simpel van tevoren even voor te koelen. Het roestvrijstaal waaruit deze ijsemmer gemaakt is houdt lang de koelte vast. Wanneer je de emmer wilt reinigen kan je hem simpelweg gewoon in de vaatwasmachine zetten. Heb jij een feestje en wil jij op een goede en stijlvolle manier je ijsblokjes presenteren, dan moet je dat zeker doen in deze ijsemmer.

Voordelen
 • Functioneel design
 • Afneembare deskel
Nadelen
 • Geen
3

Hendi ijsemmer wit dubbelwandig met een inhoud van 5 liter

9Expert Score
Kan veel ijsblokjes gemakkelijk bewaren

Een mooie dubbelwandige ijsemmer gemaakt van kunststof. De witte emmer met zijn zwarte deksel past op elke tafel. De inhoud van de emmer is 5 liter dus je kunt er extra veel ijsblokjes in kwijt. De hoogte van 20 centimeter en de diameter van 19 centimeter is bijna niet te missen.

Je kunt deze ijsemmer van tevoren koelen door hem een tijdje in de vriezer te leggen. Dan houd jij je ijsklontjes lekker lang bevroren. Hij isoleert prima waardoor jij er lang plezier van zult hebben. Met gemak moet hij de hele avond lang de ijsblokjes hard houden zonder dat je hem tussendoor nog hoeft te koelen. Helaas zit er bij deze ijsemmer geen tang bij maar die is wel apart aan te schaffen. Ondanks dat deze ijsemmer van kunststof is gemaakt is hij van een hoogwaardige kwaliteit die zeker niet onder doet voor ijsemmers die gemaakt zijn van roestvrijstaal.

Voordelen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Geheel afsluitbaar
Nadelen
 • Geen gevonden

We hebben nu een aantal ijsemmers aan jou voorgelegd en eigenlijk was het nog best wel moeilijk om een keuze te maken. We wilden graag de verschillen laten zien maar die zijn er nagenoeg niet. Wat we wel weten is dat wanneer jij nu lekker wil genieten van een lange zomeravond in de tuin of op je dakterras dat je dan niet tekort zult hebben aan ijsblokjes als je een van deze ijsemmers hebt aangeschaft.

Ze zijn groot genoeg om een goede hoeveelheid ijsblokjes op te slaan dus jij kunt lekker blijven zitten. Zie je het al voor je? Je favoriete drankje in de drankdispenser, genoeg ijsblokjes in de ijsemmer, gezellige muziek erbij en je beste vrienden. Wat mis je nu nog om er een ontzettend gezellige avond van te maken? Een goed humeur krijg je vanzelf wel als je zo aan het genieten bent.

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart