De 5 beste ijsblokjesmachines

De 5 beste ijsblokjesmachines

Een ijsblokjesmachine is hartstikke handig. Zeker wanneer we de warme dagen weer gaan krijgen is het heel fijn deze te hebben. Er zijn verschillende soorten ijsblokjesmachines en wij gaan er hier een aantal bespreken zodat jij een idee krijgt wat er op de markt is en welke het meest geschikt is voor jou.

Je wil een ijsblokjesmachine gaan kopen maar je weet nog niet goed welke dat je moet kiezen. Het is niet een aankoop die je dagelijks doet natuurlijk en in je kennissenkring is er eigenlijk ook nog niemand die er een heeft. Dus dan duik je het internet op en dan ga je aan het zoeken. Wij hebben de 5 beste machines voor je op een rijtje gezet om jou te vertellen wat de verschillen zijn en waar je op moet letten. Maar eerst dit!

Wat is een ijsblokjesmachine

We kunnen hier natuurlijk heel kort en krachtig over zijn door te zeggen dat het een machine is die ijsblokjes maakt maar daar kom je nog geen stap verder mee natuurlijk. Of moeten we het toch gewoon heel simpel houden en dat als antwoord geven?

Wij hebben in dit artikel op een zo goed mogelijke manier verteld wat een ijsmachine is en wat je ervan kunt verwachten. Aan het einde van dit artikel weet jij er zo goed als alles over zodat jij zelf een keuze kunt maken of jij zo een handige machine graag in jouw bezit wilt hebben. Reuzehandig is hij wel! En op deze manier heb jij altijd binnen een mum van tijd ijsblokjes in huis.

Hoe vaak is het je al niet gebeurd dat je met je handen op een lege plek sloeg? Met deze machine gebeurd je dat nooit meer! Helemaal te gek vind je niet? Lees snel verder en maak jouw keuze welke machine het beste bij jou past!

Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

Een ijsblokjesmachine werkt aan de hand van luchtkoeling. Je doet water in het reservoir dit wordt in draaiende staven gegoten en de ventilator en compressor zorgen ervoor dat het water bevriest. Wanneer het bevroren is dan gaat er even een warmte element aan zodat het ijsblok loskomt en het in het daarvoor bestemde mandje valt.

Wanneer je de ijsblokjesmachine wil reinigen dan is daar een speciale reiniger voor te koop. Deze doe je in het reservoir samen met water. Je laat de machine zijn werk doen door het blokjes te laten maken. Deze blokjes zijn dan niet geschikt voor consumptie omdat er reiniger bij in zit dus je gooit ze weg. Daarna maak je nog een ronde ijsblokjes maar dit keer zonder reiniger erin. Deze gooi je ook weg. Vanaf nu kun je weer gewoon ijsblokjes maken die wel geschikt zijn voor consumptie.

Je hebt ook ijsblokjesmachines die watergekoeld zijn maar die zijn een stuk groter en niet echt geschikt voor thuisgebruik.

Welke ijsblokjesmachine is goed?

Wanneer je de ijsblokjesmachine alleen maar voor eigen huis en tuin gebruik gaat gebruiken dan kan je volstaan met een machine die luchtgekoeld is. Ga je de machine ook gebruiken in je bedrijf dan kan je beter de keuze laten vallen op een machine die watergekoeld is.

Wat is de beste ijsblokjesmachine?

Welke machine de beste is voor jou dat ligt er aan wat je ervan verwacht. Wij kunnen je daar geen kant en klaar antwoord op geven. Wij kunnen alleen vertellen wat onze ervaringen zijn met de machines die door ons getest zijn. Aan de hand van die ervaringen en de uitgebreide omschrijving die wij per machine zullen geven kan jij dan jouw keuze maken. Zullen we van start gaan?

De 5 beste ijsblokjesmachines

1

Primo PR402IB ijsblokjesmachine

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit ijsblokjesmachine

Deze ijsblokjesmachine van het merk Primo maakt ontzettend snel ijsblokjes voor in jouw heerlijke drankje. Het handige van deze machine is dat je voor kleine en grote ijsblokjes kunt kiezen. In slechts een paar minuten heb jij al een lading ijsblokjes. Bij doet er namelijk maar 9 minuten over!

Je kunt per dag zeker 12 kilo aan ijsblokjes maken met deze geweldige machine. Hij heeft een watertank van 1,8 liter, is geluidsarm en heeft een uitneembaar mandje. De machine geeft aan wanneer de watertank leeg is of wanneer het ijsmandje vol is. Samen met de machine wordt een ijsschep meegeleverd.

Voordelen
 • Geluidsarm
 • Ijsschep meegeleverd
 • Indicatie bij lege watertank of vol ijsmandje
 • Kleine en grote ijsblokjes maken
Nadelen
 • Geen
2

Tectake 400474 ijsblokjesmachine

8.7Expert Score
Snelle ijsblokjesmachine

Binnen 6 tot 13 minuten heb je de eerste lading ijsklontjes van 9 stuks klaar! Deze machine is er in het zwart, rood en zilver. De tectake kan per 24 uur ongeveer 12 tot 15 kilo ijsklontjes maken in klein en groot formaat. Wanneer de opvangbak vol is schakelt de machine automatisch uit. De ijsmand is uitneembaar en de machine heeft een transparant venster waardoor je alles mooi in de gaten kunt houden.

Voordelen
 • Automatische uitschakeling
 • Grote inhoud
 • Waarschuwingslamp wanneer water op is
Nadelen
 • Groot van formaat, zwaar in gewicht
3

First FA-5104 ijsblokjesmachine

8.9Expert Score
Kan veel ijsblokjes gemakkelijk maken

Heb je een feestje en dus ijsblokjes nodig om de drankjes koel te houden? Dan heb je aan deze machine echt een top ding! Je kunt per 24 uur wel 15 kilo ijsblokjes maken, In maar 9 minuten heb je de eerste lading van 9 blokjes al klaar! Je kunt ze in twee maten produceren.

Samen met de machine komt een schep en een lekbak mee. De machine is ontzettend stil en niet absurd groot zodat je hem makkelijk in je keuken kunt plaatsen. De watertank heeft een inhoud van 2.2 liter. Controlelampjes voor het water en vul niveau zorgen ervoor dat het ijs niet zomaar opraakt. Kortom een topmachine voor een redelijke prijs.

Voordelen
 • Grote inhoud
 • 2 formaten ijsblokjes
Nadelen
 • Geen Nederlandse handleiding
 • Niet vaatwasserbestendig, geen afneembaar waterreservoir
4

Winkel ijsblokjesmachine

8.6Expert Score
Geweldige machine

Deze geweldige machine maakt binnen 20 minuten ijsblokjes die je meteen in je lekkere drankje kunt doen. In iets minder dan 2 uur maakt deze machine met 1 liter water ongeveer 140 ijsklontjes waar hij maar 2 uurtjes voor nodig heeft. Je kunt per 24 uur ongeveer 12 kilo aan ijsblokjes produceren met deze geweldige machine.

De machine geeft op het LCD display aan wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden of het ijscompartiment vol is. Hij heeft een transparante deksel en een uitneembare ijsklontjeslade. Hij is eenvoudig te reinigen en door de zeer aantrekkelijke prijs en echte must have als jij veel feestjes geeft en je de drankjes graag koel serveert!

Voordelen
 • Grote inhoud
 • Schakelt automatisch uit
Nadelen
 • Zwaar in gewicht
 • geen waarschuwingssignaal
5

Intertek MS-15130 ijsblokjesmachine

8Expert Score
Compacte ijsblokjesmachine

Deze beauty doet er ongeveer 6 tot 13 minuten over om jou te voorzien van de eerste ijsblokjes. Dat betekent dus dat jij er binnen no time veel klaar kunt hebben. Hij heeft een capaciteit van 2.2 liter water wat je in het waterreservoir kwijt kunt. Het ijsmandje heeft een inhoud van 800 gram ijsblokjes wat je erin kwijt kunt. Door zijn unieke design zal hij niet misstaan in jouw keuken.

Erg zwaar is hij niet, daardoor is hij ook makkelijk mee te nemen. Geeft er iemand anders eens een feestje dan zullen ze zeker enorm blij zijn wanneer ze deze waanzinnige machine van jou mogen lenen. Voordelen: klein van formaat, uitneembaar ijsmandje, automatische uitschakeling  Nadelen: Geen Nederlandse handleiding

Voordelen
 • Ligt van gewicht
 • Klein formaat
 • Uitneembaar ijsmandje
Nadelen
 • Geen Nederlandse handleiding

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart